Μαζί, για την ελπίδα!

Μαζί για την Κύπρο που μας αξίζει. Γιατί ποτέ άλλοτε η πατρίδα μας δεν απαξιώθηκε και δεν διασύρθηκε τόσο πολύ. Γιατί η κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη – Δημοκρατικού Συναγερμού μετάτρεψε τις πολιτογραφήσεις σε όνειδος και τη σύγκρουση συμφέροντος σε καθημερινή πολιτική πρακτική. Γιατί είναι καθήκον μας να ενεργοποιήσουμε τα δημοκρατικά μας αντανακλαστικά και να δώσουμε τη μάχη ενωμένοι ώστε να φέρουμε στον τόπο την αλλαγή.

Το ΑΚΕΛ βρίσκεται φύσει και θέσει απέναντι στα νοσηρά φαινόμενα αυταρχισμού. Έχοντας στο επίκεντρο της πολιτικής μας τον άνθρωπο αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τις ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση, το δικαίωμα σε μια ποιοτική δημόσια υγεία και τη διαφύλαξη των εργασιακών κεκτημένων. Υψώνουμε ασπίδα προστασίας στις ευάλωτες ομάδες που έχουν πληγεί από την πανδημία. Επενδύουμε σε ένα νέο οικονομικό μοντέλο και στην πράσινη ανάπτυξη. Στηρίζουμε την υγιή επιχειρηματικότητα και οχυρώνουμε το κοινωνικό κράτος προστατεύοντας τους οικονομικά αδύναμους. Η κοινωνική δικαιοσύνη για μας δεν είναι απλώς ένα εύηχο σύνθημα. Αφορά στον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο, από αριστερά, με το βλέμμα μας στραμμένο στις γενιές που θα ‘ρθουν.

Οι εκλογές του ερχόμενου Μαΐου είναι κρίσιμες γιατί διακυβεύονται όλα τα πιο πάνω. Αλλά και γιατί οι εξελίξεις στο Κυπριακό απαιτούν ένα δυνατό κόμμα της Αριστεράς ώστε να λειτουργήσει ως ανάχωμα σε αρνητικές για τον τόπο εξελίξεις. Παραμένουμε σταθεροί στις θέσεις μας για τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, με πολιτική ισότητα όπως την ορίζουν τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ, χωρίς παλινδρομήσεις.

Μόνο με μια ενδυναμωμένη κοινοβουλευτική ομάδα του ΑΚΕΛ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ θα μπορέσουμε να φέρουμε την προοδευτική αλλαγή. Στις βουλευτικές εκλογές ελάτε να πορευτούμε μαζί. Τώρα είναι η ώρα. Πάμε δυνατά!

  • Ισχυρό ΑΚΕΛ σημαίνει μια δύναμη- καταλύτη για τη λύση του Κυπριακού.
  • Ισχυρό ΑΚΕΛ σημαίνει ανάχωμα σε αντιλαϊκές πολιτικές και ενδυνάμωση του κοινωνικού κράτους.
  • Ισχυρό ΑΚΕΛ σημαίνει διέξοδο και προοπτική, δύναμη και εγγύηση αλλαγής.